Rektor til Gjennestad vgs

Skolen ligger i Vestfold og søker ny rektor snarest.

Gjennestad videregående skole ligger i Stokke, Sandefjord i Vestfold, og er en kristen friskole som eies av Normisjon. Skolen er i vekst og har nå ca. 200 elever og ca. 100 ansatte totalt, på skolen og i Gjennestad Drift. Skolen har internat, elevene kommer fra hele Norge og ca. 120 elever bor på internatet. Gjennestad vgs tilbyr både studiespesialisering og yrkesfaglige utdanningsprogram, se Gjennestad.no. Et kjennetegn for skolen er store praktiske undervisningsarenaer, med formål å gi elevene en realistisk praksis og god yrkesfagopplæring. Dette skjer i nært samarbeid med Gjennestad Drift som skolen leier lokaler og tjenester av. Gjennestad Drift har eget styre og daglig leder. Gjennestad vgs har et aktivt styre som jobber med utvikling av skolen under det samlende temaet Grønt og globalt.

Vi søker en engasjert og samlende rektor med evne til å lede og videreutvikle skolen sammen med et dyktig lederteam og gode medarbeidere. Den som ansettes må ha et tydelig kristent engasjement og kunne bidra aktivt til å fremme skolens kristne verdigrunnlag og målsetting.

Skolen har som mål å gi yrkesopplæring og grunnlag for videre utdanning. Skolen vil legge til rette for en helhetlig utvikling av elevene, vise respekt og omsorg for den enkelte, fremme sunn kristen tro og engasjement for andre.

Rektor er den pedagogiske og administrative lederen av skolen, med ansvar for å lede skolen og internatet i henhold til Friskolelova og styrets retningslinjer. Skoleledelsen består av rektor og to inspektører, der en er assisterende rektor. Inspektørene har ansvar for den daglige oppfølgingen av skoledagen.

Kvalifikasjoner og egenskaper

Relevant utdanning fra universitet/høyskole samt ledererfaring, fortrinnsvis innen skoleledelse, er nødvendig. Videre ser vi etter en person som

• utøver tydelig skoleledelse
  • har gode samarbeidsevner
  • kommuniserer godt, muntlig og skriftlig
  • er synlig og inspirerende
  • identifiserer seg med skolens kristne verdigrunnlag slik dette er uttrykt i Normisjons verdidokument.

Personlig egnethet vil bli vektlagt. Politiattest må kunne framvises, jf. Friskolelova.

Vi kan tilby

• En skole med godt kvalifiserte og engasjerte lærere og solid økonomi. Nytt undervisningsbygg planlegges til høsten 2019.
  • Et godt og inspirerende arbeidsmiljø
  • Gode lønnsbetingelser, pensjons- og forsikringsordninger
  • Bolig på skolens område om ønskelig

Annen informasjon
Nærmere opplysninger kan fås hos rektor Gunstein Vetrhus, tlf. 95297385 eller styreleder Agnar Kvalbein, tlf. 40402089.

Søknad med CV og dokumentasjon lastes opp og sendes inn via annonse på Finn.no. Søknaden må beskrive hvordan rektor skal bidra til å realisere skolens faglige og kristne målsetning.

Søknadsfrist: 05.02.18. Tiltredelse så snart som mulig.